Naši dodavatelé

Naši dodavatelé

Content Blocks

Holštýnský skot

Vše začíná ve správném výběru našeho dodavatele kva- litního a zároveň dostupného masa , které bez váhání jíme my sami a proto z něj vaříme a prodáváme ho i Vám na- šim zákazníkům. Je pro nás důležité vědět a být přesvěd- čeni o tom, že prodáváme to čemu sami věříme a máme tu nejlepší zkušenost. Proto nakupujeme hovězí a telecí maso z Holandska , kde nám náš dodavatel i výrobce de- klaruje a zajišťuje splňování nejvyšších standardů. Z nichž těmi nejdůležitějšími jsou dobré životní podmínky zvířat a sledovatelnost v celém výrobním řetězci.

Zvěřina Petron od českých myslivců

Zvěřina Petron pochází od mysliveckého sdružení pouze z České republiky,která se o zvěř celoročně stará a díky jejich péči je maso vysoce kvalitní. Zvěřina se vrací do tu- zemských restaurací a domácností. Vysoce kvalitní maso srstnaté i pernaté zvěře pod značkou Petron se upravuje v moderních zařízeních v České rupublice. Na trh se zvě- řina dodává ve stabilní kvalitě z prověřených zvířat ulovených v našich lesích. Tuto hodnotnou tradiční potravinu chceme v naší restauraci vrátit do našeho jídelníčku.

Ecofarma Františka Berky Tanvald

Věnujeme se již přes dvacet let chovu masného skotu. Naší prioritou je kvalitní přístup a péče o něj. Náš zájem je postupnými kroky vytvářet a zdokonalovat příjemné prostředí pro zvířata a chov mít na nejvyšší úrovni. To vše zajišťuje nepřekonatelnou chuť masa z naší ekofarmy.

Kozí farma Pěnčín 

Je splněným snem jedné rodiny, která se rozhodla změnit svůj způsob života. Získali zpět svoji nezávislost a uchopili se příležitosti dělat věci, které mají smysl a jsou pro ostatní přínosné. Všechny kozy dobře prospívají v čistém prostředí, aby veškerý čas trávily na pastvinách ve volné přírodě, která je v Pěnčíně naprosto jedinečná. Veškeré krmení si vyrábíme sami a pochází z místních horských luk. Odměnou za toto úsilí je kozí mléko té nejvyšší kvality pro všechny výrobky - od čerstvých až po dlouho zrající tvrdé sýry. Všechny naše výrobky se vyznačují jedinečnou chutí a jemností.

Rybářství Skalní mlýn

Se nachází v panenské přírodě Moravského krasu v lokalitě CHKO, kde vzhledem k absenci chemických posypů nedochází k znečištění vod. Jsme ojedinělé zařízení tohoto druhu chovu ryb na krasové vodě v rámci Evropy. Ryby jsou chovány ve vodě říčky Punkvy, která vyvěrá v ekologicky čisté lokalitě a nikdy nepřesahuje teplotu 13°C. Od roku 2008 máme registrovanou ochrannou známku punkevní pstruh.

Destilát Roviny

slovo majitele Petra Skopala
V malé vesnici Prosenice, v našich sadech, v rodinné palírně vznikají ovocné destiláty té nejjemnější chutí. Haná je mozaika polí protkaná vesničkami, řekami, chmelnicemi a sady. Až v dáli na horizontu v jemném oparu se zvedají Jeseníky. Jsme součástí tohoto kraje a ten je součástí nás. Máme rádi naše sady a okolní přírodu. Máme rádi horká léta i dlouhé stíny zlatavého podzimu. Máme rádi svou práci – od mozolů na rukou z trhání ovoce po vůni kvasu připraveného k destilování. A tak to měli naši dědové i ti jejich. Ovocné destiláty jsou moravskou tradicí, hrdostí každé rodiny. My jsme posunuli naši rodinnou pýchu o kus dál. Léta zkušeností jsme předestilovali v naši vlastní značku pálenek, které si nesou ty nejjemnější chuťové nuance.

Gin Dlabka

slovo majitelů Ondřej a Kateřina Dlabolovi

Příběh moštárny a řemeslného lihovaru Dlabka. Náš život se zásadně změnil v roce 2017, kdy jsme ve Svijanském Újezdu nalezli místo, jež nám oběma doslova uhranulo. Jakmile jsme spatřili dokonalý výhled na Trosky i Ještěd a ucítili vůni zdejších stromů, rozhodli jsme se, že tady zůstaneme a něco společně vybudujeme. Poctivé řemeslo v souladu s přírodou. Snažíme se v maximální možné míře o návrat ke kořenům sadařského a lihovarnického řemesla. Nepoužíváme chemické postřiky a spíše než těžkou techniku mezi stromy v našich sadech potkáte. prasata, která se starají o přirozené hnojení a dojídají spadlé ovoce; kočky, které loví myši a další hlodavce; nebo naši teriérku Maki na ranní obchůzce. Samozřejmostí jsou pro nás také včely, díky kterým máme vždy perfektně opylený sad, výborný med pro vlastní spotřebu, a hlavně máme možnost jejich prostřednictvím okolní přírodě něco vracet.

Instagram

#chateaucteniceprague #restaurantctenice